Every Can Counts Romania a premiat reciclarea creativa

Can Art&Design Festival, concurs organizat pentru al treilea an consecutiv, a devenit o forma de educatie ecologica in ceea ce priveste revalorificarea dozelor din aluminiu intr-o maniera creativa. Aceasta editie a reunit peste 80 de lucrari inscrise in cele patru sectiuni – Can Bag Design, Design, Hand-made Adulti si Hand-made Copii. Castigatorii au fost premiati in cadrul Galei EveryCanCounts Romania, organizata cu scopul de a premia atat rezultatele deosebite ale concursului, cat si partenerii programului de colectare.

Can Art&Design Festival (www.candesignfestival.ro) este un concurs cultural-artistic organizat de Asociatia Alucro, ce desfasoara in Romania programul european Every Can Counts, dedicat colectarii dozelor din aluminiu. Concursul s-a desfasurat in perioada septembrie – decembrie 2016, cu scopul de a sprijini creativitatea celor atrasi de domeniul reciclarii creative si designului, dar si de a contribui la cresterea importantei reciclarii dozelor din aluminiu in viziunea populatiei in ansamblu.

Premiile celor patru sectiuni de concurs au fost acordate miercuri, 7 decembrie, in cadrul Galei EveryCanCounts Romania, in prezenta Amabasadorului Poloniei in Romania, Marcin Wilczek, care a sustinut aceasta editie a concursului.

Un „Ceas in stil Steampunk”, realizat de Alexandra Florea, a fost vedeta sectiunii Design, unde tema a constat in realizarea unui obiect din doze de aluminiu care sa aiba functionalitate. Tema pentru sectiunea Can Bag Design a constat in realizarea unui design de sacosa care sa ilustreze conceptia artistului asupra reciclarii dozelor din aluminiu. Lucrarea castigatoare a fost realizata de Luana Prigoreanu, care prin lucrarea „Mind your cans. Recycle.” a incercat sa sublinieze ca impactul pe care il are realitatea timpului de degradare in mediu a dozelor de aluminiu depaseste o viata de om.

lucrare-design-alexandra-florea

La sectiunile Hand-made Copii si Hand-made Adulti, tema „Can City” a facut castigatoare doua proiecte realizate impecabil si care nu sunt doar o reproducere a unui obiect din mediul urban, ci transmit si o emotie aparte. „Magic Chain Carousel”, lucrare realizata de Alexandra Putineanu, a atras atentia juriului care i-a acordat punctaj maxim si a transformat-o in castigatoare. Lucrarea realizata de Georgian Vlasceanu ilustreaza un simbol a ceea ce numim oras, prin reproducerea Turnului Eiffel, si a devenit anul acesta reprezentativa pentru sectiunea dedicata copiilor.

lucrare-hand-made-adulti-alexandra-putineanu

Prezent in Romania cu ocazia Galei Every Can Counts, Maarten Labberton, Director Packaging, Asociatia Europeana a Aluminiului a transmis un mesaj de multumire companiilor care au grija de mediu si incurajeaza angajatii sa recicleze, cat si o incurajare catre toti cei care ar putea deveni parte din programul Every Can Counts dedicat colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu, pus la dispozitie gratuit.

„Felicit castigatorii acestei editii si nu doar pe ei, ci pe toti cei care in acesti trei ani s-au lasat inspirati de temele propuse de noi si au inscris atatea proiecte reusite”, declara Adina Magsi, Director General Alucro.

Imagini cu lucrarile inscrise in aceasta editie sunt disponibile in galeria foto de pe pagina de Facebook a concursului, www.facebook.com/CanDesignFestival.

Parteneri media: StudentiIQ, MemoPlus, Modernism, Kudika, Garbo, Designist, The Trends, StiriONG.ro, NonGuvernamental, Lumea in Trend, Gratuitor, Arhitectura Verde.

Can Art&Design Festival, un concurs de creativitate ce revalorifică dozele din aluminiu

poster_CanDesignFest_editia a III-a, 2016

Bucureşti, 05 septembrie 2016. Can Art&Design Festival, primul concurs naţional dedicat revalorificării dozelor din aluminiu, deschide înscrierile la cea de-a treia ediţie. Concursul se desfăşoară în perioada septembrie – decembrie, cu scopul de a sprijini creativitatea celor atraşi de domeniul reciclării creative şi designului, dar şi de a contribui la creşterea importanţei reciclării dozelor din aluminiu în viziunea populaţiei în ansamblu.

Educaţia ecologică are un rol bine definit – modelează conduite, responsabilizează, este factor decizional şi stimulează îmbunătăţirea calităţii vieţii şi diversitatea. Can Art&Design Festival (www.candesignfestival.ro) este un eveniment cultural-artistic organizat de Asociaţia Alucro, ce îşi propune să contribuie la conştientizarea şi naturalizarea eticii ecologice prin creativitate. Prin diversitatea secţiunilor pe care le dezvoltă, platforma este dedicată tuturor categoriilor de vârstă, sociale şi culturale, care sunt încurajate să realizeze obiecte noi din cel mai reciclat material din lume, aluminiul.

Primele două ediţii ale concursului Can Art&Design Festival au creat un portofoliu de lucrări creative, realizate de elevi, studenţi, persoane din învăţământ şi tineri designeri. Cea de-a III-a ediţie se derulează în perioada septembrie – decembrie 2016, pe platforma www.candesginfestival.ro. Participanţii se pot înscrie într-una dintre cele 4 secţiuni: Can Bag Design, Design, Hand-made Adulţi şi Hand-made Copii, toate secţiunile urmând a fi premiate cu câte 500 euro, la care se adaugă un premiu surpriză oferit pentru lucrarea cea mai populară.

Înscrierile se fac în perioada 05 septembrie – 15 noiembrie, prin completarea formularul disponibil pe site-ul concursului. Tema pentru Secţiunea Can Bag Design este realizarea unui design de sacoşă care să ilustreze reciclarea dozelor din aluminiu. Pentru Secţiunea Design, participanţii vor avea în vedere proiectarea şi construcţia unui sistem refolosire a dozelor din aluminiu. Obiectul realizat trebuie să fie funcţional şi să revalorifice dozele din aluminiu deja produse. Nu în ultimul rând, tema pentru secţiunile Hand-made Copii şi Hand-made Adulti este “CAN City” şi constă în reproducerea unui obiect care face parte din arhitectura unui oraş, folosind doze de aluminiu.

Can Art&Design Festival se derulează sub umbrela programului european Every Can Counts (www.everycancounts.ro), dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul www.candesignfestival.ro, iar pe contul de Facebook www.facebook.com/CanDesignFestival sunt disponibile sugestii de obiecte, cât şi fotografii cu lucrările înscrise în ediţiile precedente.

Parteneri media: StudentiIQ, MemoPlus, Modernism, Kudika, Garbo, Designist, The Trends, StiriONG.ro, NonGuvernamental, Lumea in Trend, Gratuitor, Arhitectura Verde.

Can Art&Design Festival a premiat cele mai reusite lucrari de arta si design

Fotografie 1

Luni, 14 decembrie 2015. Concursul Can Art&Design Festival si-a ales castigatorii cele de-a doua editii. Asociatia Alucro a premiat cele mai bune creatii, in cadrul Galei Premiilor Pentu Un Media Curat, organizata vineri, 11 decembrie 2015, in prezenta invitatilor speciali din board-ul programului european de colectare selectiva a dozelor din aluminiu, Every Can Counts.

Evenimentul de premiere a castigatorilor concurslui Can Art&Design Festival a avut loc in cadrul Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, vineri, 11 decembrie 2015, in prezenta unor invitati speciali din industria aluminiului – Maarten G. Labberton, European Aluminium Packaging Group, şi Andy Doran, Novelis.

Cele mai bune 4 proiecte din cele peste 100 de proiecte inscrise in cea de-a doua editie a concursului, la sectiunile Can Bag Design, Design, Hand-made Adulti şi Hand-made Copii, au fost alese de Asociatia Alucro – Every Can Counts si partenerii proiectului – IBM Romania, Auchan, Alro Slatina si UNARTE pentru a fi premiate. Alti cinci participanti au fost premiati pentru popularitatea lucrarilor pe care le-au realizat, votate pe pagina de Facebook a concursului.

Premiile au constat in suma de 500 euro pentru fiecare sectiune si vouchere de cumparaturi pentru castigatorii premiilor de popularitate. Acestea au fost acordate dupa cum urmeaza:

 • Premiul pentru Sectiunea Can Bag Design i-a fost oferit lui Madalin Stancu, pentru un design de sacosa in care a ilustrat cele cinci stadii de strivire a unui doze de aluminiu.
 • bag design bun
 • Premiul pentru Sectiunea Design a fost castigat de doua absolvente ale Facultatii de design, Cosmina Vilcu şi Ana Vasiliu, care au realizat o lucrare originala din doar 14 doze, pe care au numit-o „Lampa Nai”.
 • lampa
 • Premiul pentru Sectiunea Hand-made Adulti i-a fost acordat Alexandrei Putineanu pentru o lucrare complexa, numita „Cartier vintage”.
 • hand made adulti
 • Premiul pentru Sectiunea Hand-made Copii a fost castigat de un elev din Ploiesti, Nicolae Mareş, pentru construirea unei machete care ilustreaza aglomeratia urbana.
 • hand made copii

  Premii de popularitate au fost oferite in baza voturilor publicului, primelor cinci clasate lucrari, dupa cum urmeaza:

 • Locul 1 a fost obtinut de lucrarea „Trenul” realizata de Mihaela Mares.
 • Locul 2 in clasament l-a primit lucrarea „Iarna in Londra”, realizata de Iancu Andreea, Negoitescu Ioana, Zoicas Andra, Matei Teodora si Nedelcu Gabriela.
 • Locul 3 a fost obtinut de Goarna Alexia, locul 4 de Mihai Alexandra, iar locul 5 de Vlasceanu Georgian.
 • Lucrarile castigatoare la cele 4 sectiuni pot fi admirate aici:

 • A. Can Bag Design
 • B. Design
 • C. Hand-made Adulti
 • D. Hand-made Copii
 • Conceptul Can Art&Design Festival a fost lansat in 2014, pentru a incuraja revalorificarea dozelor din aluminiu, prin refolosirea acestora in scopuri artistice.

  Parteneri media: StiriONG.ro, Wundercraft, Romania Pozitiva, IQool, Designist, Bucureşteni.ro, Gratuitor, Revista Caminul, Revista Casa Mea,Teen Press.

  Contact presa: Image Factory, office@imagefactory.ro, 021. 314.70.50

  Incep inscrierile la concursul Can Art&Design Festival

  JDZCanbag

  Bucuresti, 21 septembrie 2015. Incepe o noua editie a concursului Can Art&Design Festival.EveryCanCounts Romania, in parteneriat cu IBM Romania, Auchan Romania si Facultatea de Arte Decorative si Design, din cadrul UNARTE, dau startul celei de-a doua editii a concursului national dedicat pasionatilor de creatie, design si, nu in ultimul rand, protejarea mediului prin refolosirea dozelor.

  Conceptul Can Art&Design Festival a luat nastere anul trecut, prin imbinarea necesitatii de a contribui la protejarea mediului, cu pasiunea pentru arta refolosirii dozelor din aluminiu si altor materiale reciclabile. Concursul Can Design Festival este acum deschis celei de-a doua editii, iar in perioada 21 septembrie – 15 noiembrie 2015, pe platforma www.candesignfestival.ro sunt asteptate formularele de inscriere in competitie, la sectiunea Inregistrare.

  Noutatea acestei editii o reprezinta lansarea mai multor categorii si teme de concurs, care sa atraga participarea unui public divers, dar care are in comun acelasi lucru: interesul pentru design si protejarea mediului. Odata cu acestea se va schimba si denumirea concursului in Can Art&Design Festival. Primul aspect inovator al concursului il reprezinta lansarea categoriei „Can Bag Design” care presupune crearea unui design de sacosa care sa ilustreze sloganul „colectare, reciclare, protejare”. Prin aceasta categorie organizatorii doresc sa ii determine pe participanti sa reflecteze asupra importantei reciclarii.

  In acelasi spirit al reciclarii, Asociatia Alucro – EveryCanCounts Romania si Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul UNARTE propun o categorie special destinata studentilor la facultatile de profil. Pentru aceasta categorie organizatorii propun proiectarea si constructia unui sistem de reciclare sau refolosire a dozelor din aluminiu. Obiectivul acestui sistem este sa ajute utilizatorii individuali sa produca mai putine deseuri si sa le refoloseasca pe cele deja produse.

  A doua editie a concursului Can Design Festival pastreaza si categoriile prin care a debutat in anul 2014. Prin tema „Can City” sau un oras din doze de aluminiu participantii sunt invitati sa sa realizeze lucrari care sa redea un obiect sau un loc pe care il considera a fi reprezentativ pentru mediul urban. Cei care doresc sa creeze o lucrare pentru aceasta tema se pot inscrie in una dintre cele doua categorii dedicate, respectiv Hand-made Copii (elevi clasele I-XII) sau Hand-made Adulti.

  Membrii juriului, compus din reprezentati ai organizatorilor, parteneri ai evenimentului, specialisti in domeniu si jurnalisti, vor aprecia lucrarile inscrise in cele trei categorii, in functie de originalitate, incadrarea in tema fiecarei categorii si respectarea cerintelor din regulamentul disponibil pe site-ul proiectului. In plus, lucrarea cea mai apreciata de public va fi recompensata printr-un premiu de popularitate, care va fi acordat in functie de numarul de voturi pe care fotografia lucrarii le va primi pe pagina de Facebook a concursului, in perioada 20-30 noiembrie a.c.. Gala de premiere va avea loc in luna decembrie, in cadrul careia vor fi prezentate si lucrarile care au fost selectate in vederea realizarii unei expozitii permamente, in cadrul unui spatiu dedicat acestui concurs, pus la dispozitie de Primaria Generala a Capitalei.

  Pe site-ul www.candesignfestival.ro gasiti calendarul concursului, regulamentul si alte informatii utile.

  Concursul Can Design Festival a fost lansat in anul 2014, la initiativa Asociatiei Alucro, care desfasoara in Romania programul de colectare selectiva a dozelor din aluminiu, EveryCanCounts (www.everycancounts.ro).Lucrarile inscrise in prima editie a concurslui sunt disponibile aici: www.facebook.com/CanDesignFestival.

  Organizator: Asociatia Alucro – EveryCanCounts Romania.

  Parteneri: IBM Romania, Facultatea de Arte Decorative si Design, UNARTE, Primaria Municipiului Bucuresti.

  Parteneri media: StiriONG.ro, Wundercraft, Romania Pozitiva, IQool, Designist, Bucuresteni.ro, Gratuitor, Revista Caminul, Revista Casa Mea,Teen Press.

  Contact presa: nicoleta.talpes@imagefactory.ro

  Can Design Festival si-a premiat castigatorii

  Concursul Can Design Festival, organizat la initiativa Asociatiei Alucro, in parteneriat cu IBM Romania, Romprest si Facultatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, si-a premiat castigatorii in cadrul Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, joi, 11 decembrie 2014.

  Aflat la prima editie, cu tema “Can City” – realizare de obiecte din doze de aluminiu care se inscriu in arhitectura urbana – concursul Can Design Festival s-a desfasurat pe doua categorii. In categoria Elevi au fost inscrise 47 de proiecte, iar in categoria Adulti 13 proiecte.

  „Pornind de la programul Every Can Counts, ne-am dorit sa transpunem colectarea dozelor intr-un concurs de creativitate, dar care sa ii determine atat pe copii, cat si pe adulti sa aiba initiative concrete de protejare a mediului. ” a declarat Adina Magsi, Director General ALUCRO.

  Premiile au fost acordate dupa cum urmeaza:

  Marele Premiu la Categoria Elevi a fost acordat pentru lucrarea “Cartier ecologic” realizata de elevii Liceului Tehnologic de Electrotehnica si Telecomunicatii Constanta – Samoilă Bogdan, Robu Valentin, Croitoru Corin, Bîrsan Iulia, Moga Andrei, Ciotoi Carol, Mușetoiu Jenica, Buturugă Andreea Stoica Emilia si Brăescu Aida. Elevii au fost premiati cu suma de 500 Euro.

  Marele Premiu la Categoria Adulti a fost acordat pentru lucrarea “Masina” realizata de Diculescu Horia-Constantin, student al Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, premiat la randul sau cu 500 Euro. Alucro a acordat si trei tablete pentru cele mai populare lucrari, in functie de numarul de voturi primite pe pagina de Facebook a concursului Can Design Festival.

  Locul I la Premiul de Popularitate a fost acordat pentru lucrarea „Colindatori” realizata de Matei Teodora, Iancu Andreea, Negoitescu Ioana si Zoicas Andra.

  Locul II la Premiul de Popularitate a fost acordat pentru lucrarea “Institutii si obiective ale orasului Bucuresti” realizata de Mares Mihaela.

  Locul III la Premiul de Popularitate a fost acordat pentru lucrarea „Acasa” realizata de Muicu Anca Georgiana si Breaz Ioana.

  Juriul concursului Can Design Festival a fost format din: Adina Magsi – General Manager Alucro; Luiza Maria Jipescu –Corporate Citizenship & Corporate Affairs Manager IBM Romania; Adriana Calcan – General Manager ROMPREST; Cristina Enache Director Departament Proiectare Urbana si Peisagistica, Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”; Nicoleta Talpes – Managing Director, Media Image Factory.

  Lucrarile premiate pot fi vazute pe pagina de Facebook www.facebook.com/CanDesignFestival.

  Parteneri media: Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, 24 FUN, StopCO2, Revista Bulevard, Mai Mult Verde, Arhitecura Verde, Ziare.com si TV City.

  Contact presa: nicoleta.talpes@imagefactory.ro

  Asociatia Alucro anunta prelungirea inscrierilor pentru concursul Can Design Festival

  Toti pasionatii de arta, design, mestesugit, elevi sau adulti care inca nu s-au inscris in concursul Can Design Festival o pot face pana la data de 07 decembrie, inclusiv. Inscrierile se fac pe site-ul dedicat concusului www.candesignfestival.ro, la sectiunea “Inregistrare”, intr-una dintre cele doua categorii – elevi sau adulti. Toate proiectele inscrise pana acum pot fi vazute pe pagina de Facebook a concursului www.facebook.com/CanDesignFestival.

  Tema acestei editii este “Can City” – confectionarea unor obiecte ce se regasesc in mediul urban, folosind doze de aluminiu in proportie de 70%.

  Organizatorii si partenerii concursului vor acorda castigatorilor premii in valoare de 1500 Euro – cate 500 de Euro pentru fiecare categorie, elevi si adulti, si un premiu surpriza oferit pentru lucrarea cea mai apreciata de public, in functie de numarul de voturi(like-uri) primite la poza lucrarii pe pagina de Facebook a concursului.

  Initiativa acestui concurs apartine Asociatiei Alucro, care deruleaza in Romania programul international Every Can Counts dedicat colectarii selective a dozelor din aluminiu.

  Un proiect organizat in parteneriat cu Romprest si IBM Romania.

  Parteneri media: 24 FUN, StopCO2, Revista Bulevard, Mai Mult Verde, TV City.

  O premiera in Romania, concursul de arta creativa “Can City”

  cancityfacebook banner3

  Bucuresti, 05 noiembrie 2014. Se deschid portile pentru “Can City”, primul oras din Romania realizat in intregime din doze de aluminiu. Asociatia Alucro in parteneriat cu IBM Romania si Romprest organizeaza in perioada 05 noiembrie – 30 noiembrie concursul national de arta creativa Can Design Festival, cu tema “Can City”. Concursul isi propune sa inspire comunitatea catre refolosirea dozelor din aluminiu, in scopul realizarii unor obiecte, care puse impreuna sa redea imaginea un oras din doze..

  Esti pasionat de arta, design, mestesugit sau pur si simplu vrei sa incerci o noua experienta? Atunci nu trebuie sa ratezi prima editie a festivalului de arta creativa Can City. CanDesignFestival.ro este o platforma dedicata tuturor, un proiect fara limita de varsta, care isi propune sa transpuna colectarea dozelor din aluminiu intr-o arta, prin realizarea de obiecte originale si creative, care puse impreuna sa redea un oras din doze. Nu exista un minim de doze necesare, astfel ca puteti realiza, chiar si din doua doze, o lucrare ce va face concurenta pentru unul dintre premii.

  Fie ca esti student la o facultate de arta, design, sau pasionat de tot ce inseamna arta creativa, Asociatia Alucro in parteneriat cu IBM Romania si Romprest iti ofera sansa de a-ti pune in valoare talentul. Inscrierile se fac in perioada 05 noiembrie– 30 noiembrie pe site-ul dedicat concursului www.candesignfestival.ro. Lucrarile pot fi inscrise in una dintre cele doua categorii – elevi sau adulti. Pentru inscrierea in concurs, va recomandam sa consultati regulamentul ce poate fi gasit pe site. Pana pe 30 noiembrie ne puteti trimite cele mai reusite poze, impreuna cu o scurta descriere, iar juriul format din reprezentanti ai organizatorilor, parteneri ai evenimentului, specialisti in domeniu si jurnalisti, va decide care sunt cele mai bune lucrari. Premiile puse in joc sunt in valoare de 1.500 euro.

  Can Design Festival este primul festival de acest gen din Romania, organizat la initiativa Asociatiei Alucro, in parteneriat cu Romprest si IBM Romania,Asociatia Alucro fiind organizatia care deruleaza programul international Every Can Counts dedicat colectarii selective a dozelor din aluminiu. Toate lucrarile inscrise in concurs vor fi expuse in cadrul unor expozitii temporare, in locuri publice, cu scopul de a educa populatia privind colectarea selectiva.

  Site-ul concursului www.candesignfestival.ro este deschis aplicatiilor. Aici puteti gasi mai multe detalii despre proiect, regulamentul complet, premii si juriu. De asemenea, ne gasiti si pe pagina de facebook www.facebook.com/CanDesignFestival sau www.facebook.com/everycancounts.ro.

  Parteneri media: TV City, 24 FUN, StopCO2, Revista Bulevard, Mai Mult Verde.

  Contact presa: nicoleta.talpes@imagefactory.ro